Les funcions dels tècnics especialistes de presons

|
L'execució, col·laboració, i similars adients amb el seu nivell de titulació i d'especialització, en les tasques pròpies dels serveis penitenciaris de Catalunya.

És l'encarregat de garantir la seguretat, el bon ordre i la convivència ordenada del centre penitenciari, així com de dur a terme les activitats que calgui per garantir els drets de les persones internades a les institucions penitenciàries, i exigir-los les seves obligacions, sens perjudici de la seva participació necessària en la gènesi i el desenvolupament dels models d'intervenció i dels programes de tractament d'acord amb el que disposa la legislació penitenciària.

Per al desenvolupament de les seves funcions els corresponen, entre d'altres, les activitats següents:

- La supervisió del desenvolupament correcte de les prestacions que es realitzin a la unitat, i de l'estat d'ús i seguretat de les instal·lacions.
- Les tasques de vigilància ordinària, obertura i tancament de les unitats d'accés i de pas del centre penitenciari; la identificació i el control de les persones, vehicles, paquets, béns i subministraments que entrin o surtin de l'establiment, i el control dels moviments de les persones internes al centre penitenciari.
- La gestió dels documents, llibres i registres informàtics propis del funcionament de la unitat; la pràctica de notificacions i comunicacions que els siguin encomanades i, en general, totes les tasques administratives que siguin necessàries per a la gestió correcta dels serveis de la unitat